Ινδία και Ελλάδα: όψεις του ινδικού πολιτισμού στη σύγχρονη Ελλάδα (1 Νοεμβρίου 2018)

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ημερίδα: «Ινδία και Ελλάδα: όψεις του ινδικού πολιτισμού στη σύγχρονη Ελλάδα»

Συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και στην ενδυνάμωση των διμερών συνεργασιών του, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» [Κατεύθυνση: «Αγωγή και Πολιτισμός» (Υπεύθυνη: Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού)] διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:00 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο την ημερίδα με τίτλο: Ινδία και Ελλάδα: όψεις του ινδικού πολιτισμού στη σύγχρονη Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έλαβαν χώρα επιστημονικές διαλέξεις με την Κ. Μαρκοπούλου, εκπαιδευτικό, MSc, τον Δρ. Δ. Βασιλειάδη, Πρόεδρο της Ελληνο-Ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης, και τον ιατρό Ν. Γ. Κωστόπουλο. Επίσης, έλαβαν χώρα καλλιτεχνικά δρώμενα, με ινδική κλασική μουσική από τους Δ. Ρουμελιώτη και Λεονάρντο Ζάντα και ινδικός κλασικός χορός από τη Λήδα Shantala, χορεύτρια-χορογράφο και έξι μαθητές της επαγγελματικής Ακαδημίας Ινδικού Κλασικού Χορού Μπάρατα Νάτυαμ. Πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από τις Ζ. Διακουμογιαννοπούλου και Στ. Μπάρδη, εκπαιδευτικούς, MSc (“Educaltour”).

Σκοπός της ημερίδας ήταν η γνωριμία με τον ινδικό πολιτισμό και στόχος η προβολή των όψεών του που γνωρίζουν μεγαλύτερη διάδοση στην ελληνική κοινωνία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκπρόσωπος της Ινδικής Πρέσβειρα.

 

© 2021 ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ -Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. All Rights Reserved.
Photos by Freepik