Ημερίδα «Πολιτιστικοί φορείς του προσφυγικού ελληνισμού (Μικρά Ασία, Πόντος, Κωνσταντινούπολη, Ανατολική Θράκη)» (05/12/22)

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η Ημερίδα «Πολιτιστικοί φορείς του προσφυγικού ελληνισμού (Μικρά Ασία, Πόντος, Κωνσταντινούπολη, Ανατολική Θράκη)», που διοργανώθηκε από το ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
 
Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν διάφοροι πολιτιστικοί φορείς του προσφυγικού ελληνισμού, με βάση τις εργασίες των φοιτητών/τριών του ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Πολιτισμός», υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Ευαγγελίας Γεωργιτσογιάννη. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Θοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος - υπεύθυνος Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας (ΧΟΝΕ), ο οποίος μίλησε για τον ΧΟΝΕ και τις δράσεις του. Οι κυρίες Τούλα Σιδέρη, Μαρία Ρεμούνδου και Χρύσα Μαδούρογλου, από τον ΧΟΝΕ, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας.
 
Στην Ημερίδα παρέστησαν: ο κ. Αντώνης Λαμπίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών με έδρα την Καλλιθέα και ο κ. Αντώνιος Βαρελόπουλος, μέλος του Δ.Σ., ο κ. Θεόφιλος Καστανίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται - Κομνηνοί» Καλλιθέας, με τους συνεργάτες του, που παρουσίασαν ποντιακές φορεσιές. Επίσης, η κυρία Θέμις Παπαδοπούλου, αντιπρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης και έφορος των μουσείων της και ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) Νέας Ιωνίας. Τέλος, ο αντιπρύτανης οικονομικών και προγραμματισμού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, η πρόεδρος του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης αναπλ. καθηγήτρια Βασιλική Κωσταρέλη και η αναπλ. καθηγήτρια Κατερίνα Αντωνοπούλου.
 
© 2021 ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ -Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. All Rights Reserved.
Photos by Freepik